Voňavé recepty ze sadu

Jablečné rohlíčky s ořechy

Veronika
přečteno 312×
jablečné rohlíčky

Tyto jablečné rohlíčky s perníkovým kořením vás zaručeně překvapí. Jsou krásně křehké, vláčné a rozplývají se na jazyku. Díky perníkovému koření vám připomenou sváteční čas a přesvědčí vás, že se toto koření dá použít i jinak než pouze do perníků. Jsou opravdu jednoduché a moc dobré. Do receptu jsem použila jablka z Kolowratových sadů.

Ingredience 

Těsto
  • 500g listového těsta
Náplň
  • 3 středně velká jablka
  • 100 g vlašských ořechů
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 lžička perníkového koření
  • 50 g másla
  • špetka soli
Dále
  • 1 vajíčko na potření rohlíčků

Postup

  1. Nejprve opláchnu jablka, odstraním jádřince a nakrájím je na kusy tak, aby se dobře strouhala
  2. Jablka nastrouhám a následně do nich přidám cukr, perníkové koření, změklé máslo, nasekané vlašské ořechy a špetku soli.
  3. Poté, co mám hotovou náplň, vezmu listové těsto a rozdělím ho na 10 stejných dílů (1 kus cca 54 g).
  4. Každý díl vyválím do tvaru obdélníku a do horní poloviny udělám kopeček z připravené náplně. Přes náplň přehnu horní část těsta a přimačkám ji tak, aby náplň nemohla vytéct. Zbylou část těsta rozkrájím pomocí nože na tenké proužky.
  5. Připravené rohlíčky vyskládám na plech s pečicím papírem, potřu vajíčkem a peču zhruba 20 minut na 190°C.
  6. Hotové rohlíčky mohu ještě teplé posypat nasekanými vlašskými ořechy a pocukrovat.

Nejlépe chutnají čerstvé! Dobrou chuť.

Fotorecept

img_5464
img_5466
img_5479
img_5490
img_5498
img_5513
img_5521
img_5528
img_5539
img_5545
img_5550
img_5552
img_5553
img_5554
img_5559
img_5572
img_5577
img_5598
img_5624